#5 LINNEN KLEDING. WAS TIPS.

Hier zijn enkele tips voor het verzorgen van linnen kleding:

  1. Wasinstructies: Controleer altijd het wasetiket op je linnen kledingstukken voor specifieke wasinstructies. Linnen kan meestal met de hand of in de wasmachine worden gewassen, maar volg de aanbevelingen op het etiket om de beste resultaten te krijgen.

  2. Sorteren: Sorteer linnen kledingstukken op kleur en was ze apart van andere kledingstukken om kleurdoorloop te voorkomen.

  3. Temperatuur: Was linnen op een zachte cyclus met koud of lauw water. Linnen kan krimpen bij hoge temperaturen, dus vermijd heet water.

  4. Milde wasmiddel: Gebruik een mild wasmiddel dat geschikt is voor fijne stoffen. Vermijd bleekmiddelen of agressieve chemicaliën, omdat ze de vezels kunnen beschadigen.

  5. Voorbehandeling: Behandel eventuele vlekken voor met een vlekverwijderaar voordat je het kledingstuk in de wasmachine doet. Laat de vlekverwijderaar enige tijd inwerken voordat je het kledingstuk wast.

  6. Niet te vol laden: Overlaad de wasmachine niet met linnen kledingstukken. Het is belangrijk om voldoende ruimte te laten zodat de kleding vrij kan bewegen tijdens het wassen.

  7. Nat ophangen: Hang linnen kledingstukken nat op om te drogen. Linnen heeft de neiging om te kreuken, maar door het nat op te hangen en glad te strijken, kunnen de kreukels verminderen.

  8. Strijken: Als je linnen kledingstukken glad wilt maken, strijk ze dan aan de binnenkant terwijl ze nog enigszins vochtig zijn. Gebruik een matig hete temperatuur en stoom om de vezels op te frissen. Je kunt ook een strijkdoek of een dunne katoenen doek tussen het strijkijzer en het linnen leggen om glanzende vlekken te voorkomen.

  9. Opbergen: Bewaar linnen kleding op een koele, droge plaats om schimmelvorming te voorkomen. Vermijd direct zonlicht, omdat dit de kleuren kan vervagen.

  10. Gebruik: Linnen kleding heeft de neiging om te kreuken en dat is normaal. Het is een deel van de charme van linnen. Draag je linnen kleding met trots en accepteer de natuurlijke kreukels als onderdeel van de stijl.

Door deze tips te volgen, kun je je linnen kleding langer mooi houden en ervoor zorgen dat het zijn natuurlijke textuur behoudt! 


Plaats reactie, notitie's.