#8 HOE VERMAAK IK MIJN FAVO BROEK? AMBER GEEFT TIP!

Wij hadden laatst een story geplaatst op onze Instagram pagina. Hierbij de uitgebreide stappenplan. Hoe vermaak ik mijn broek zonder dat ik naar de Kleermaker hoef? 

Fashion tapes, ook wel bekend als kledingtape of dubbelzijdige kledingtape, zijn handige hulpmiddelen om tijdelijke aanpassingen aan je kleding te maken zonder naald en draad te gebruiken. Hier is hoe je fashion tapes kunt gebruiken om je broek te vermaken:

Benodigdheden:

 • Fashion tape
 • Schone, droge en vetvrije kleding
 • Strijkijzer (optioneel, voor extra hechting)

Stappen:

 1. Voorbereiding: Zorg ervoor dat je broek schoon en droog is voordat je begint. Vet, vuil en vocht kunnen de hechting van de tape beïnvloeden.

 2. Pas de broek aan: Trek de broek aan en bepaal waar je aanpassingen nodig hebt. Misschien wil je de broekspijpen inkorten, een zoom vastzetten of een losse naad fixeren.

 3. Knip de tape: Knip de fashion tape op de gewenste lengte voor het gebied dat je wilt aanpassen. Zorg ervoor dat je genoeg tape gebruikt om een stevige hechting te garanderen.

 4. Verwijder de beschermfolie: Trek voorzichtig de beschermfolie van één zijde van de fashion tape af om de kleefzijde bloot te leggen.

 5. Plaats de tape: Plaats de blootgestelde kleefzijde van de tape op de plek waar je de aanpassing wilt maken. Zorg ervoor dat de tape stevig vastzit aan de stof.

 6. Druk stevig aan: Druk stevig op de tape om ervoor te zorgen dat het goed aan de stof hecht. Wrijf over de tape om de hechting te verbeteren.

 7. Extra hechting (optioneel): Als je een extra sterke hechting wilt, kun je voorzichtig een warm strijkijzer gebruiken. Leg een dunne doek over de tape en strijk eroverheen met een matige temperatuur en geen stoom. Dit kan helpen om de tape beter te laten hechten.

 8. Pas op met beweging: Nadat je de tape hebt aangebracht, vermijd dan te veel scherpe bewegingen of rekken van de stof, omdat dit de hechting kan verminderen.

 9. Herhaal indien nodig: Herhaal de bovenstaande stappen voor alle aanpassingen die je aan je broek wilt maken.

 10. Verwijderen: Als je de kledingtape wilt verwijderen, trek je voorzichtig aan een uiteinde van de tape en trek je deze langzaam los. Als er resten van de tape achterblijven, kun je ze voorzichtig verwijderen met een beetje warm water en milde zeep.

Onthoud dat fashion tape vooral handig is voor tijdelijke aanpassingen. Voor meer duurzame en permanente veranderingen aan je kleding, is het raadzaam om naar een professionele kleermaker te gaan.


Plaats reactie, notitie's.